Γιάννης Περρωτής

Γιάννης Περρωτής

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.ΑΚ

Ο Γιάννης Περρωτής είναι επικεφαλής του Ομίλου Άτρια, που διαχειρίζεται ή και συμμετέχει σε εταιρίες επένδυσης, ανάπτυξης και υπηρεσιών στον κλάδο των ακινήτων και ξενοδοχείων στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ο Γιάννης απασχολείται από το 1990 και ηγείται από το 1993 στον Όμιλο Άτρια που τότε είχε την επωνυμία Lambert Smith Hampton Hellas Α.Ε.  Από το 1990 έως σήμερα ο Όμιλος Άτρια αρχικά μέσω των συμβουλευτικών δραστηριοτήτων του αναδείχθηκε σε πρωτοπόρο στην Ελλάδα στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα των ακινήτων συμβάλλοντας τόσο στην δημιουργία νέων υπηρεσιών και στην ανάπτυξη του κλάδου αλλά και συμμετέχοντας ή και προωθώντας σημαντικά έργα και επενδύσεις στην Ελληνική αγορά.

Στον κλάδο της επένδυσης και ανάπτυξης ακινήτων ο Όμιλος Άτρια συμμετέχει ή διαχειρίζεται εταιρείες επένδυσης και ανάπτυξης εμπορικών ακινήτων, ξενοδοχείων, τουριστικών ακινήτων και παραθεριστικών κατοικιών, κτιρίων γραφείων και σταθμών αυτοκινήτων, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Στον κλάδο των υπηρεσιών ο Όμιλος Άτρια δραστηριοποιείται στον τομέα των συμβούλων και εκτιμήσεων ακίνητης περιουσίας όντας αποκλειστικός συνεργάτης του ομίλου CBRE στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ επίσης ελέγχει εταιρία πληροφοριών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στον κλάδο του τουρισμού.

Το 1989-1990 ο Γιάννης εργάστηκε στο Τμήμα Marketing της εταιρίας «Αστικές Αναπτύξεις Α.Ε.» (κοινή εταιρεία του Ομίλου Τράπεζας Πίστεως (Alpha Bank) – Ομίλου Μαρινόπουλου και Ελληνικής Τεχνοδομικής). Το 1987-1988 ο Γιάννης εργάστηκε ως αναλυτής αξιοποίησης ακινήτων στην Delphinance Development Corporation στο Dallas του Texas, ΗΠΑ.

Ο Γιάννης είναι κάτοχος πτυχίου MSc σε Real Estate Development & Investment από το New York University (1989) και BA στα οικονομικά από το Tufts University της Βοστώνης (1987). 

Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΑΚ (Σύνδεσμος Επένδυσης και Ανάπτυξης Ακινήτων).  Έχει υπάρξει μέλος του συμβουλίου του ULI (Urban Land Institute) Ελλάδας ενώ έχει διατελέσει επίσης μέλος του συμβουλίου του ICSC (International Council of Shopping Centers) και μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου του ULI (Urban Land Institute).

Στον κοινωνικό τομέα ο Γιάννης είναι Πρόεδρος του Ευαγούς Ιδρύματος Κυψέλης «Μαλλιοπούλειο» το οποίο παρέχει, περισσότερο από ένα αιώνα, υποστήριξη σε παιδιά και εργαζόμενες μητέρες οι οποίες δεν μπορούν να τους παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης, υπό την Προεδρία του Γιάννη και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη το Μαλλιοπούλειο έχει φτιάξει στην Αθήνα στέγη για ασυνόδευτα ανήλικα που λειτουργεί υπό τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ. Επίσης ο Γιάννης είναι μέλος του φιλανθρωπικού οργανισμού Αμαλίειο Ορφανοτροφείο – Οικοτροφείο.