Θεόδωρος Ν. Χαραγκιώνης

Εκτελεστικός Πρόεδρος – ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ

Ο Θεόδωρος Ν. Χαραγκιώνης, Εκτελεστικός Πρόεδρος των εταιρειών του Ομίλου Χαραγκιώνη, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948 και είναι από το 1971 Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών. 

Ο Όμιλος Χαραγκιώνη, είναι ομάδα οικογενειακών επιχειρήσεων που ειδικεύεται στην επένδυση – ανάπτυξη και μακροχρόνια εκμετάλλευση επαγγελματικών ακινήτων στα κέντρα των σημαντικότερων ελληνικών πόλεων, με επίκεντρο την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, στην ανάπτυξη και διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων και στο λιανικό εμπόριο ειδών πολυτελείας.

Η επαγγελματική του εμπειρία έχει ενισχυθεί από μεταπτυχιακά προγράμματα στο University of Shopping Centers το 1987 στην Atlanta (GA) και το 1988 στο San Francisco (CA), διοίκηση επιχειρήσεων το 1996 στο Stanford University, Palo Alto (CA), εξελιγμένη ανάπτυξη και διοίκηση ακινήτων και πολεοδομικό σχεδιασμό τα έτη 2001, 2002, 2003 στο Harvard G.S.D. Boston (MA) όπου έχει υπηρετήσει και ως επίκουρος καθηγητής και Ηγεσία το 2004 στο London Business School.

Διετέλεσε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του ICSC (International Council of Shopping Centers) που βραβεύει ετήσια τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης. Είναι μέλος του Advisory Committee του ICSC Europe και πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής του ICSC. Προεδρεύει επίσης του Συνδέσμου Επένδυσης και Ανάπτυξης Ακινήτων (ΣΕΑΑΚ) και είναι μέλος του ULI (Urban Land Institute).

Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου – Ίδρυμα Θεοδώρου & Γιάννας Χαραγκιώνη, που στεγάζεται σε χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, επιφανείας 5.000μ2 μεταξύ Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του σταθμού Μετρό «Βικτώρια», όπου εκτίθενται 120 ιστορικά αυτοκίνητα εναλλασόμενα, από τριπλάσια σε αριθμό συλλογή.